Vatikanets liturgiske chef anbefaler ad orientem-liturgi

Ad Orientem

Kardinal Robert Sarah, Præfekten for Kongregationen for gudstjenesten og sakramentsordningen har opfordret præster til at fejre messe ad orientem — sammen med menigheden at vende ansigtet mod øst.

Han sagde blandet andet: “Jeg ønsker at sætte i gang en stor refleksion over dette spørgsmål, for at sætte Eukaristien i centrum for vores liv. Jeg bemærker, at mange af vores liturgier bliver spektakulære shows. Ofte fejrer præsten ikke mere Kristi kærlighed gennem hans offer, men et møde mellem venner, et venligt (socialt) måltid, et broderligt øjeblik. I forsøget på at opfinde kreative og festlige liturgier, løber vi en risiko for en for meget menneskelig gudsdyrkelse, til at matche vores ønsker og øjeblikkets moder. Gradvist fjerner de troende sig fra det som giver os liv. For kristne er eukaristien et spørgsmål om liv eller død!”

Mere om det

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s