Kristne forfølgelse

persecution Ingen kristenforfølgelse i USA? Prøv at fortælle det til disse kristne.

Da jeg skrev i min klumme i sidste uge, at mange kristne stemte på Trump – Pence, fordi de mente, at deres samfund blev truet af en uafbrudt nedbrydning af den religiøse frihed under Obama administrationen, udløste min påstand en bølge af e-mails, Facebook meddelelser og tweets, som beskylder mig for at lyve. Kristne er ikke et mål, fortalte mine kritikere mig, og det er latterligt at hævde det.

Det er klart, at for en række af disse kritikere er lukningen af kristne familievirksomheder ikke berettiget til beskrivelsen ”trussel”, fordi de tror, at det ikke har nogen betydning. Disse kristne er hadefulde homofober og trods alt er religiøs frihed en fiks definition for hykleri. Andre synes, at jeg overdriver min antagelse i dette tilfælde, og at sådanne ting sjældent forekommer, hvis det da nogensinde sker. Atter andre tror tilsyneladende, at mens vi er forpligtede til at lytte til et antal minoritetsgrupper, når de hævder, at de føler sig truet eller er mål (for trusler), så anses kristne ytringer (om det samme) ikke gyldige eller ubetydelige. Nogen forsøger endda at gøre temaet til et racespørgsmål ved at foreslå, at den sag jeg fremstillede omkring kristen tro, var de hvides privilegium eller noget i den retning – selvom der ikke er noget sådant som ”hvide kristnes” tro.

Som svar, har jeg samlet en meget kort og meget ufuldstændig samling af den slags ting, som aktuelt sker i USA. Disse ting sker for kristne. Hvad enten du synes, at disse ting er fortjente konsekvenser eller irrelevante i forhold til den undertrykkelsesskala, du gør brug af, så fremhæver de, hvorfor mange kristne virkelig mener, at deres samfund er blevet et mål. Ignorer dem, hvis det er det, du vil, men forstå, at selvom det ikke lige er dig, der har været udsat for noget, betyder det ikke, at det ikke sker.

Jack C. Phillips, bager i Denver, Colorado, blev i 2012 af et homoseksuelt par, Charlie Craig og David Mullins, bedt om at lave en bryllupskage. Phillips nægtede grundet sin kristne tro, men tilbød dem at lave andet bagværk. Mullins og Craig valgte i stedet at sagsøge ham med begrundelsen, at han havde behandlet dem på en umenneskelig måde, og to domstole fastslog, at Phillips skulle tvinges til at lave en kage til parret. For at forblive loyal over for sin samvittighed og sin tro stoppede Phillips i stedet helt med at bage bryllupskager. Ifølge ham har det kostet 40 % af forretningens indtægter.

Elaine og Jonathan Huguenin blev af en domstol i New Mexico i 2012 tvunget til at betale mere end 6,600 dollars i bøder da de afviste at benytte deres forretning, Elaine Photography, til at fotografere en lesbisk registreringsceremoni.

Toledo universitet fyrede en af deres ansatte, da hun var uenig i antagelsen, om at homoseksuelle ægteskaber er et menneskerettighedsspørgsmål:

Universitet fyrede Crystal Dixon i 2008 fra en midlertidig stilling som viceleder for HR, fordi hun skrev en kommentar i the Toledo Free Press, hvor hun argumenterede for, at den homoseksuelle bevægelse ikke skulle sammenlignes med menneskerettighedsbevægelsen, fordi hun, som sort kvinde, ikke kan vælge sin minoritetsstatus, men det gør homoseksuelle, hævdede hun.

I 2013 gik staten Oregon efter det lille familiebageri ejet af Aaron og Melissa Klein, da de nægtede at lave en bryllupskage til et lesbisk ”bryllup”, fordi de igen fremhævede deres tro. Staten Oregon dømte dem, idet de gik så langt til at gøre udlæg i deres bankindeståender og aktiver for et beløb af 144,000 dollars, da de nægtede at gå imod grundprincipperne i deres tro. Bageriet, som parret havde arbejdet på at opbygge igennem mange år, måtte lukke. Aaron Klein er i øjeblikket handicappet efter at være kommet til skade i arbejdet som renovationsmedarbejder for at kunne forsørge parrets fem børn. Deres familie var også målet for en ondsindet kampagne fra homoseksuelle aktivister, der havde til hensigt at ødelægge deres forretning uanset omkostningerne

I 2013 fortalte Crisis Magazine, at den antikristne kampagne havde spredt sig til Vermont:

Et lesbisk par sagsøgte Wildflower Inn med henvisning til statens lov af 2011 vedrørende indkvartering, efter at man havde fortalt dem, at de ikke kunne afholde deres bryllupsreception der. Ejerne var åbne for at afholde ceremonier for samkønnede par, så længe kunderne tilkendegav, at begivenhederne krænkede ejernes katolske tro. Det var ikke nok. Kroen måtte lukke sagen i 2012 ved at betale en bøde på 10,000 dollars og videre betale det dobbelte til en velgørende institution. Yderligere er kroen ikke længere vært ved bryllupper, skønt denne beslutning var truffet før afgørelsen.

Store bøder for at straffe kristne for at forblive tro imod deres overbevisning bliver mere og mere almindeligt. Som LifeSiteNews rapporterede i 2014:

The New York Division of Human Rights (DHR) har bestemt, at de Romersk Katolske ejere af en gård i Albany området krænkede de civile rettigheder for et lesbisk par, da de afviste at holde parrets ”bryllupsceremoni” i 2012. Robert og Cynthia Gifford, som ejer og driver Liberty Ridge Farm i Schaghticoke blev beordret af DHR dommer Migdalia og fuldmægtig Helen Diane Foster til at betale 10,000 dollars i bøde til staten og yderligere 3000,00 dollars for tort og svig til det lesbiske par, Jennie McCarthy og Melissa Erwin for psykiske mén. Yderligere må Giffords sørge for sensivitetstræning til deres ansatte og tydeligt anskueliggøre oplysninger om statens antidiskriminationslove.

I 2014 blev et bageri i Indianapolis, som var ejet af Randy og Trish McGath, målet for en onlinekampagne iværksat af homoseksuelle aktivister, efter at de havde oplyst om deres kristne tro som grunden til, at de ikke ville levere en kage til et samkønnet ”bryllup”. De blev tilsvinet som homofober og hadefulde mennesker, skønt de var villige til at betjene det homoseksuelle samfund – men bare ikke deltage i fejringen af ”brylluppet” for to af samme køn.

Baronelle Stutzman, ejeren af Arlene’s Flowers and Gifts i Richland, Staten Washington, blev beordret til at betale over 1000,00 dollars i bøder i 2015 efter at have afvist at sørge for blomsterarrangementer til et ”bryllup” for to af samme køn. Hun har tidligere, adskillelige gange solgt blomster til det omtalte par, men meddelte simpelthen: At sørge for blomsterarrangementer til et sådant bryllup ville krænke hendes kristne tro.

I 2015 blev Mennoite parret Richard og Betty Odgaard, tvunget til at lukke deres forretning i Des Moines, Iowa, efter at have været målet for homoseksuelle aktivister grundet deres afslag på at være værter for et homoseksuelt ”bryllup” i deres bryllupskapel. En boycot kampagne fyldt med ondsindede, profane meddelelser – og en klage til de civile myndigheder endte med, at Odgaard måtte betale en bøde på 5000,00 dollars eller miste deres levebrød.

Hadniveauet, som forsyner mange af disse kampagner, er noget ironisk for the LoveWins gruppen. Som LifeSiteNews rapporterede i 2015:

Et mindre pizzaria i Indiana har lukket sine døre, efter at være blevet terroriseret af pro-homoseksuelle bøller, der markerede deres modstand mod familiens religiøse værdier. Memories Pizza i Walkerton har modtaget døds- og brandbombetrusler og har fået deres hjemmeside hacket. Angrebene kom efter ABC-57. Stationen meddelte, at Memories Pizza ejet af Kevin O’Conner var den første forretning, der offentligt nægtede at betjene personer i samkønnede forhold.

Ejerne understregede, at enhver var velkommen i restauranten, men historien blev garneret med den kendsgerning, at de sagde, at de ikke ville betjene et homoseksuelt ”bryllup”, da dette ville være i strid med deres kristne overbevisning.

Som jeg fastslog tidligere, er dette en meget ufuldstændig liste. Hvis jeg forsøgte at samle ethvert tilfælde af kristne, der er blevet fyret fra deres job for at markere deres tro eller benægte holdninger, fordi de modsætter sig samkønnede ægteskaber, eller havde deres forretning som mål eller fik bøder eller blev skudt ned, ville denne klumme være på mange sider. Det er sket og det er sket nu. Selv liberale kommentatorer som Bill Mahler og andre er begyndt at erkende, at de kristnes modstand i det mindste var en del af det, som kostede Hillary Clinton valget. De kristne er trætte af at være mål for, at de ganske simpelt tror på, hvad de kristne har troet på i 2000 år – at ægteskabet er mellem en mand og en kvinde og at kristne må agere i overensstemmelse med deres samvittighed. Man kan ignorere deres erfaring, hvis man vil det. Men de er blevet hørt i stemmeboksen.

Den autoriserede engelske udgave af dette blogindlæg er skrevet af Jonathon van Maren og publiceret på LifeSiteNews.com d. 21. november 2016. Den kan læses på: https://www.lifesitenews.com/blogs/if-you-think-christians-arent-being-persecuted-in-the-u.s.-its-because-your

 

Billedtekst: Bageren Melissa Klein ejer af ” Søde kager fra Melissa” græder, mens hun fortæller om, hvordan hendes forretning blev idømt en bøde på135,000 dollars for at nægte at bage en kage til et homoseksuelt ”bryllup”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s