Spansk dommer afviser vanhelligelse, kalder indviede Hostier for ”små hvide genstande”

hostsEn mand vanhelliger indviede Hostier ved at benytte dem til at stave ordet ”pederasty” på en kunstudstilling.

En dommer i Spanien har afvist et sagsanlæg mod en kunstner, som tog 242 indviede Hostier og skrev ordet pædofil på en kunstudstilling. Den spanske sammenslutning af kristne advokater er ved at appellere afgørelsen.

Abel Azcona, som hævder at være kunstner, erhvervede sig mere end 200 indviede hostier ved gentagne gange at foregive, at han modtog Den hellige Kommunion i hånden ved en Novus Ordo katolsk Messe. Han dokumenterede de vanhelligende kommunionsmodtagelser og lagde dem op på sin twitter profil.

Azcona, som er åben homoseksuel, arrangerede disse Hostier på ”en kunstnerisk måde” på jorden, så de dannede ordet ”Pederastia”, det spanske ord for ”pederasty, som betyder sex mellem en mand og en dreng. Han lagde også billeder af dette op på sin twitterprofil.

Vanhelligelsen fandt sted august 2015, og kort efter anlagde den spanske sammenslutning af kristne advokater sag imod Azcona, jævnfør §§ 524 og 525 i den spanske straffelov, som kan give en straf på mellem otte og 12 måneders fængsel til dem, som groft krænker en udøvende religions overbevisning offentligt på skrift og i tale. En talsmand for sammenslutningen sagde, at handlingen var ”en fornærmelse mod religiøs følelse og vanhelligelse”.

Men dommeren i Pamplona betragtede ikke indviede Hostier som værende betydningsfulde for katolikker ved at referere til Dem som små, hvide, runde genstande.

En spansk avis i Navarra kritiserede i en udtalelse dommerens manglede respekt overfor den katolske tro, ”dommeren kunne ligeså godt have beskrevet mordet på et menneske, som at udskære 75 kilo kød. Dommeren fastslog også, at fordi handlingen foregik udenfor kirken, var den ikke direkte rettet mod katolikker.

Som en tilføjelse til retssagen har mere end 110,000 mennesker underskrevet en Change.org petition mod vanhelligelse, afleveret til byen Navarra. Ærkebiskoppen af Pamplona har tilbudt offentlige soningsmesser.

Den autoriserede engelske udgave af artiklen er skrevet af Maxwell Douglas og publiceret på ChurchMilitant.com d. 16. november 2016. Den kan læses på:http://www.churchmilitant.com/news/article/judge-dismisses-sacrelige-calls-blessed-sacrament-small-white-object

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s