Paven priser Marxistiske Kommunister og kritiserer ungdommen, som elsker Den Latinske Messe

Pave Frans har givet endnu to kontroversielle interviews, hvor han på den ene side priser kommunisterne og på den anden side kritiserer unge Katolikker, som elsker Den latinske Messe.

I sit seneste interview med Eugenio Scalfari, den kommunistiske redaktør for ”La Repubblica” (Italiensk dagblad) udtrykker Pave Frans en hyldest til Marxistiske kommunister.

Eugenio Scalfari: Du fortalte mig for nogen tid siden, at forskriften: ”Elsk din næste som dig selv” bør forandres på grund af de mørke tider, som vi lever i og blive ”mere end dig selv”. Derfor længes vi efter et samfund, hvor ligheden dominerer. Som du ved, det er det vigtigste i den Marxistiske socialisme og ligeledes kommunismen. Tænker du derfor på et Marxistisk samfund?

Pave Frans: ”Det er blevet sagt mange gange, og mit svar har altid været, at der er kommunister, der tænker ligesom kristne. Kristus talte om et samfund, som den fattige, den svage, den marginaliserede havde ret til at være en del af. Ikke demagoger, ikke Barabas’er men folket, de fattige uanset om de har en tro på den transcendente Gud eller ikke. Det er dem, som må hjælpe til at opnå lighed og frihed”.

I et interview med Fader Antoni Spadaro, den progressive redaktør af Jesuit tidsskriftet, La Civiltà, kritiserer Pave Frans, unge Katolikker for deres kærlighed til Den Latinske Messe:

Adspurgt om liturgien fastholdt Pave Frans, at Messen, der blev reformeret efter Det andet Vatikankoncil må forblive sådan, og ”at tale om en reform af reformen” er en fejltagelse.

Ved at godkende et regulært brug af Den gamle Messe nu benævnt som ”den ekstraordinære form” var den nu-tilbagetrukne Pave Benedikt XVI storsindet mod dem, som er knyttet til den gamle liturgi sagde han. ”Men det er en undtagelse”.

Pave Frans fortalte Fader Spadaro at han undrer sig over, hvorfor nogle unge mennesker som ikke er vokset op med Den Latinske Messe alligevel foretrækker den.

”Jeg spørger mig selv: Hvorfor så meget stivhed? Grav, grav, denne stivhed skjuler altid noget, en usikkerhed eller måske noget andet. Stivhed er et forsvar. Sand kærlighed er ikke stiv”.

Kommentar.

Det er forvirrende, at Pave Frans hylder den Marxistiske Kommunisme, som er en særdeles rigid ideologi og som grundlagde en række Gulag fængsler for at straffe og dræbe afvigere; mens han på samme tid kritiserer unge Katolikker, som priser Gud og som fejrer Eukaristiens Hellige Offer gennem Den Latinske Messe. Marxismen benytter vold og tvang i overholdelsen af dens principper og målsætninger, mens den eneste kraft i Den Latinske Messe er tiltrækningen af skønhedens og sandhedens liturgi, som den er blevet fejret i 2000 år. Det må være meget nedslående for yngre Katolikker, som er troende og forpligter sig til at leve efter troen, at blive kritiseret af Den Hellige Fader på grund af deres hengivenhed til at fejre Messen, som deres forfædre har gjort det i århundrede. Og på samme tid hører de ham hylde den Marxistiske Kommunisme, som forårsagede døden for millioner af mennesker samt den hensynsløse forfølgelse af kirken. Det ville forståeligt, at de stillede det dybtfølte spørgsmål, ”Hellige Fader, hvad har vi gjort galt”?

Den autoriserede engelske udgave af denne artikel er skrevet af diakon Nick Donnelly og publiceret på EWTN Great Britain d. 12. november 2016. Den kan læses på: https://www.ewtn.co.uk/news/holy-see/pope-praises-marxist-communists-criticises-youth-who-love-latin-mass

(0versat af Patrick Fyrst)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s