”Vatikan ærkebiskops homoerotiske vægmaleri er en *sand skandale*, som rækker helt til paven”, udtaler en amerikansk kunstkritiker

Paglia_paintingEn amerikansk maler og respekteret kunstkritiker sagde, at hun ikke blot var ”chokeret”, men ”forbløffet”, da LifeSiteNews tidligere denne måned skrev om en prominent Vatikan ærkebiskop, som bestilte et homoerotisk maleri, på hvilket han blev afbilledet gribende fat om en halvnøgen mand.

Maureen Mullarkey, medlem af den internationale sammenslutning af kunstkritikere og seniorbidragyder til The Federalist, skrev på sin blog, at hun i første omgang afslog ”historiens kerne” efter at være blevet orienteret om det af venner.

”Et hurtigt blik på vægmaleriet efterlod mig med det indtryk, at det mest chokerende her var en klumpet figuration og den daværende biskops afgrundsdybe mangel på æstetisk skelnen”, skrev hun og tilføjede: ”Delt mellem kunsthistorien og tingenes æstetik savnede jeg kernen i historien”.

Men efter at have læst hele LifeSiteNews artiklen og ved selv at undersøge vægmaleriet i detaljer sagde Mullarkey, at hun nu ”fortrød, at hun ikke havde undersøgt det nærmere, før hun trak på skuldrene i ligegyldighed”.

Mullarkey kalder vægmaleriet en ”spring ud” udstilling, som ikke alene afslører et gysende, men meget større problem i Vatikanet under Frans’ pontifikat.

Ærkebiskop Paglia bestilte den homoseksuelle argentiner Ricardo Cinalli til at male vægmaleriet i Domkirken i 2007. Dækkende hele bagvæggen i Domkirken i bispedømmet Terni-Narni-Amelia afbilleder det Jesus, der bærer net op i himlen fyldt med nøgne og halvnøgne homoseksuelle, transseksuelle, prostituerede og narkohandlere viklet sammen i erotiske handlinger.

Cinalli fortalte den italienske avis La Repubblica i marts 2016, at ærkebiskoppen overvågede alle detaljer i værket. ”Ingen detalje blev frembragt uafhængigt og tilfældigt, sagde han. ”Alting blev analyseret. Alting blev diskuteret. De tillod mig aldrig at arbejde på egen hånd”.

I nettet i højre hånd kan man se unge nøgne børn sammenfiltret med ældre mænd og kvinders legemer. I et andet tilfælde ses en mand med hånden mellem en anden mands ben, befamlende hans forplantningsorgan. Billedet af Frelseren er malet med ansigtet af en lokal mandlig frisør, og Hans intime dele kan ses gennem hans gennemsigte klæde.

Indesluttet i et af nettene optræder Paglia, bispedømmets daværende biskop. Han er afbilledet bærende sin kalot og gribende fat om en halvnøgen mand, som ømt omfavner ham.

Cinalli fortalte La Repubblica, at det var meningen, at de nøgne mennesker i nettene skulle være ”erotiske”, skønt Paglia trak grænsen, når Cinalli foreslog, at vise mennesker der faktisk kopulerede.

Mullarkey kommenterede: ”Paglia’s narcissisme – behovet for at vise sit frisind i forhold til de moralske overvejelser, han er forpligtet til at ære – er forbløffende. Det er en finger i øjet på de menigheder, der stoler på en præsts troskab mod sine løfter. At anbringe dette i et offentligt tilbedelsesrum er forræderi. Det er også en erklæring om Paglias egen tillid til hans immunitet overfor irettesættelse”.

Mullarkey skrev, at maleriet tvinger menigheden til igennem et nøglehul at se på (Paglia’s) seksuelle tilbøjeligheder – og antydede adfærd.

”Ved at opgive afholdenhed foragter Paglia sin hjord (menighed). Han håner dem. Dette er ondskabsfuldt”, skrev hun.

Mullarkey’s kritik er skarp taget i betragtning af det, hun tidligere i sin karriere har kommenteret vedrørende homoseksuelle temaer. LifeSiteNews forsøgte at få en kommentar fra Mullarkey før deadline, men det var ikke muligt.

Mullarkey sagde, at Paglia og hans vægmaleri afslører et meget dybere problem, som gør sig gældende i Kirken under Frans’ ledelse.

”I sidste ende handler problemets kerne slet ikke om vægmaleriet. Det er ikke væsentligt. Det handler heller ikke om ærkebiskop Paglia. Det handler om en elendig kultur i Vatikanet, som støtter mænd som Paglia og belønner ham med embeder, når han i stedet hellere skulle håndteres med sæk og aske og sendes til en eneboerhytte”.

Efter at have fungeret som leder af det pavelige råd for familien, udnævnte pave Frans sidste år ærkebiskoppen til overhoved for det pontifikale akademi for livet, og gjorde ham ligeledes til kansler for Skt. Johannes Paul II pontifikale institut for studier af ægteskab og familie. Som forhenværende overhoved for det pontifikale råd for familien tilså han udviklingen og lanceringen af sex-ed programmet for teenagere, som indeholder utvetydigt billedmateriale.

Mallarkey kommenterer: ” Den sande skandale er grundlæggende – hvilket går uberørt hen – tilliden til Paglia, at han kunne fremvise sin seksualitet på en Domkirkes væg uden frygt for censur. Hvilken beskyttelse sætter han sin lid til? Hvem er det, der har bemyndigelsesansvar i forhold til denne selvsikre fremvisning af mænds frigjorthed? Hvor langt skal man op i det kirkelige hierarki for at finde Paglia’s sikkerhed? Og hvorfor sidder vedkommende der stadig?

Stiftende medlemmer af Vatikanets pontifikale akademi for livet rejste i sidste uge bekymring om Paglia’s evner til at lede akademiet på grund af det homoerotiske maleri, han bestilte til sin Domkirke.

”Dette arbejde er helt og aldeles modbydeligt”, sagde Christine Vollmer, formand for den Latinamerikanske alliance for familien samt stiftende medlem af Vatikanets pontifikale akademi for livet, til LifeSiteNews på det tidspunkt.

Mercedes Arzú Wilson, formand for Family of the Americas og samtidig også stiftende medlem af det pontifikale akademi for livet sagde, at det var ”uforståeligt”, at pave Frans ville udnævne Paglia til så indflydelsesrige poster.

Mullarkey sagde, at det er en skandale af en sådan kaliber, at den når helt til toppen.

”Hvilket arbejde kan denne indiskrete, sex-glade mand – sagt mere direkte, et kryb – foretage i forhold til ægteskab og familien? Hvad siger den række af udnævnelser, som er kommet i kølvandet på de store afsløringer, om hans chef?” Skrev hun.

Den autoriserede engelske udgave af denne artikel er skrevet af Pete Baklinski og publiceret på LifeSiteNews.com d. 22. marts 2017. Den kan læses på:https://www.lifesitenews.com/news/vatican-archbishops-x-rated-mural-reveals-an-indiscreet-sex-happy-manp?utm_source=LifePetitions+petition+signers&utm_campaign=9c7669caa5-Catholic_1_171_17_2017&utm_medium=email&utm_term=0_c5c75ce940-9c7669caa5-400468673

(Oversat af Mogens Bohn og Patrick Fyrst)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s