Af kærlighed til Gud

Den ægte kærlighed, som Skt. Valentin var opfyldt af, er blevet glemt

Den ægte og hjertedybe kærlighed til Gud, der fik Skt. Valentin til at vie kristne i det tredje århundrede, selvom han gjorde det med livet som indsats, har fuldstændig mistet betydning og blevet forandret til en dag, hvor romantikken er i centrum.

Skt. Valentin fungerede som præst i det tredje århundrede, og ifølge legenderne foretog han vielser af kristne par, der af den romerske kejser Claudius II, var blevet afslået at indgå ægteskab. Dette kom til at koste Skt. Valentin livet. Kristus betegner dette, som sand kærlighed.

I Johannesevangeliet 15: 13 siger Vor Herre: ”Større kærlighed har ingen end den at sætte sit liv til for sine venner”.

Den virkelige og sande omsorg, katolikker definerer som kærlighed, kommer fra Gud og gør dem, der adlyder Guds bud, i stand til at elske uselvisk. Guddommelig kærlighed er, at Gud elsker igennem et menneskes hjerte og tillader personen at gengælde Hans kærlighed. En person kan have lystbetonede impulser, tilskyndelse til romantik eller helt almindelige venskaber, uden at Gud er en del af det. At kunne elske på en overnaturlig og uselvisk måde kræver, at man tager imod Guds kærlighedsgave, den, som mennesket mistede ved dødssynden.

Den sekulære verden ved meget lidt om – og har ingen interesse for den sande kærlighed. I dens iver efter at øge salget af slik, blomster og Skt. Valentinskort har den mistet fokus på den rigtige Skt. Valentin og den ægte kærlighed, han besad, som drev ham til at handle, og i stedet har den (verden) skabt et billede af kærligheden, som ren romantik og lystbetonet amoral.

Den autoriserede engelske udgave af artiklen er skrevet af Bradley Eli og publiceret på ChurchMilitant.com d. 14. februar 2019. Den kan læses på: https://www.churchmilitant.com/news/article/for-love-of-god

(Oversat af Mogens Bohn og Patrick Fyrst)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s