Bønnen, der kan benyttes, når det er svært at bede

Når træthed, en melankolsk stemning og pres synes at have lagt sig over ens sjæl, og når enhver anden form for bøn synes umulig at gennemføre, bør man gribe efter sin rosenkrans og ganske enkelt lade den ene perle efter den anden glide gennem fingrene. Der er ingen grund til at skulle finde frem til fromme forestillinger eller tanker. Det er nok at lade fingrene berøre den enkelte perle og gentage bønnerne nænsomt og genkalde sig mysteriet i begyndelsen af dekaden og derpå overlade resten til Helligånden, ”der kommer os til hjælp i vor skrøbelighed. For hvordan skal vi bede, og hvad skal vi bede om, ved vi ikke” (Rom 8:26).

Den, der trofast beder rosenkransbønnen, ved, at mens man med læberne gentagne gange siger Maria og Jesus navne, går ”Ånden selv i forbøn for os med uudsigelige sukke” (Rom 8:26). Rosenkransen er den meget lille dør, som små børn benytter til at træde ind i Åndens store bøn, Den Ånd, der ”går i forbøn for de hellige efter Guds vilje” (Rom 8:27).

Jeg er virkelig kommet til at holde af det billede (som mange nok nikker genkendende til) af de tre børn fra Fatima, hvor de står med bedende hænder og holder deres rosenkranse. I det kan jeg efterligne dem. Selv når jeg ikke er i stand til noget andet, så kan jeg række ud efter mine perler og begynde at sige bønnen. Den hellige Guds Moder finder stort behag i, at man med et barns iver beder denne bøn. Hendes gensvar er ganske enkelt storslået og helt ude af proportion med min vilje til at bede ordentligt.

Fader Jean Lafrance skrev, at den, der ikke beder behændigt i det mindste bør bede meget. Den hellige Jomfrus ord til den lille Francisco var, at han skulle bede ”mange rosenkranse”, og netop det giver mig vedvarende inspiration til at bede denne bøn. Den, der beder mange rosenkranse, åbner sin sjæl for den hjælp Guds Moder yder samt den nænsomme bøn Helligånden frembærer på denne persons vegne. Der findes i sandhed ikke nogen mere sikker eller kortere vej til ”tilbedelse i ånd og sandhed” (jf. Joh 4:24), og det er det, Faderen ønsker.

Den autoriserede engelske udgave af denne artikel er publiceret på bloggen Vultus Christi den 23. oktober 2006. Den kan læses på: Vultus Christi

(Oversat af Mogens Bohn og Patrick Fyrst)

SvarVideresend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s