I de dage brød Maria op

Tilstedeværelsen af Den hellige Jomfru Maria i adventstiden er som duften af roser i december. Vor Frue er overalt og drager os til sig og ind i Kristi mysterium. I forbindelse med advent går Kirken ind i et Mariansk jubilæumsår, hvor Den med taknemmelighed mindes 150 året for åbenbaringen af Den Ubesmittede Undfangelse for Skt. Bernadette af Lourdes. ”Den, der har øre, skal høre, hvad Ånden siger til menighederne” (Åb 2:11).

Et nådens øjeblik

Dette er nådens øjeblik, et omvendelsens øjeblik og et håbets øjeblik for os alle. Den Allerhelligste og Ubesmittede Guds Moder fremstår fra sit skjul. Hvorfor gør hun det? Fordi hendes børn, der trues af den gamle drage, har brug for hendes moderlige og storslåede tilstedeværelse. Den åbenbaring, Skt. Juan Diego fik, er den samme, som blev tydelig for en anden Johannes, der opholdt sig på øen Patmos: ”Og Guds tempel i himlen blev åbnet, og hans pagts ark kunne ses i hans tempel, og der kom lyn og brag og torden og jordskælv og voldsom hagl. Og et stort tegn viste sig på himlen, en kvinde klædt i solen, med månen under sine fødder og med en krone af tolv stjerner på sit hoved” (Åb 11:19a og 12:1).

Hun brød op og skyndte sig til en by i Judæas bjergland” (Luk 1:39), hvor hendes kusine Elisabeth boede og derefter århundreder senere til Mexicos bjergland for at besøge Juan Diego, og i dag aflægger hun os sit besøg. Hun besøger os ved sin nådes magt, den nåde, der udgår fra hendes hænder og bærer vidnesbyrd om hendes moderlige og storslåede handlinger.

Hjertet som en slagmark

Lad ikke den nåde, der knytter sig til festen for Vor Frue af Gaudalupe gå dig forbi, uden at du omvender dig. Selv den største mystiske nåde kan vise sig at være til ingen nytte, hvis vi ikke berøres af den og ikke omvender os eller forandrer os. Bed den ydmyge rosenkransbøn ikke sporadisk, men vedvarende hvert ledigt øjeblik du har til rådighed. Den eliminerer hovmod, Den slukker begærets glød, misundelse, griskhed, besiddertrang og grådighed. Den river de syv dødssynder op med rode. Det store kosmiske slag mellem kvinden og dragen bliver ikke udkæmpet i en fantasiverden eller på det store lærred. Det udkæmpes på menneskehjertets slagmark, og det foregår i et hjerte ad gangen.

Den autoriserede engelske udgave af denne artikel er publiceret på bloggen Vultus Christi den 1. december 2007. Den kan læses på: https://vultuschristi.org/index.php/2007/12/mary-rose-up-in-haste-in-those/

(Oversat af Mogens Bohn og Patrick Fyrst)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s