Det hele handler om helvede

Med ønsket om en hellig, glædelig, velsignet og snarlig jul til Jer alle

Når man lytter til højtidssange med et religiøst tema, bør disse altid rumme en snert af sandheden. Prøv for eksempel at overveje teksten i denne julehymne, som starter ud på en provokerende måde:

Gud være med Jer, I gode mennesker, lad intet gøre Jer modløse. Husk på, at Kristus vor Frelser kom til verden på denne dag for at frelse os fra satans magt, da vi alle for vild”.

Hvad er det, julen handler om? At frelse os fra helvede, ganske enkelt. Glem alt om den barnlige tilgang, som pænhedens kirke har til Jesusbarnet.

Jesusbarnet er Gud-mennesket, Immanuel, Gud med os, Fredsfyrsten, Ham, der udvirker mirakler og Kristus, som er nedsteget på jorden. Jesus Kristus er alt dette af én eneste grund, og det er for at frelse os fra den evige fortabelse.

Helvede er der, vi hører til, det er vores rette skæbne. Vi er faldne skabninger, og vi har mangler, og derfor har vi behov hjælp til at undgå helvede. Det er dog ikke det, der forkyndes i Kirken i dag, for man følger i langt højere grad mantraet: ”Vi er alle på vej til himlen, og helvede er blot et teoretisk påfund”.

Hvis helvede ikke er en realitet, som størstedelen af menneskeheden eller rettere hele menneskeheden bør være opmærksom på, har Det evige Ord ”overreageret”, da Han ønskede at blive menneske. Julen handler om helvede, og om at blive frelst fra det.

At vi kan blive frelst fra helvede og dermed den evige fortabelse, er den eneste grund til, at vi fejrer jul. Denne grund forsvinder, når man tager udgangspunkt i de klistermærker, man kan få til sin bilrude, hvor der står, at ”Jesus er grunden til denne højtid”. Set i et teologisk perspektiv er disse klistermærker velmenende, men rammer ved siden af, når man ser på, hvad julen ret beset handler om. For hvad er det, julen handler om? Hvorfor kom Jesus til verden i en stald i Betlehem? Svaret på disse grundlæggende spørgsmål er: for at frelse os fra satans herredømme.

Generationer før os, og dette gælder også katolske klerikale, forstod de grundlæggende sandheder så godt, at de på en enkel måde kunne nedfælde dem i kortere salmer og julesange. I dag er problemet, at disse salmer og sange er så klare i deres budskab, at det skær i det moderne menneskes hjerte. Disse hymner beskriver de evige sandheder, der udgår fra Ordet, altså Guds Ord, der blev kød. Hvorfor synge om alt dette (som er så tungt), når nu man kan synge om rensdyr, en særdeles overvægtig herre, der er klædt i rødt fra top til tå og bjældeklang?

Det, julen handler om, er, at Himlen bliver menneske i en lille barnekrop, som vokser til og bliver til en Mand, der knuser satans regeringsmagt.

Den engelske udgave af dette manuskript er publiceret på ChurchMilitant.com den 20. december 2016. Det kan læses på: https://www.churchmilitant.com/video/episode/vortex-its-all-about-hell

(Oversat af Mogens Bohn og Patrick Fyrst)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s